Algemeen: 11 april 2011 Stuurgroep Hollands Kroon tevreden over hoorzitting - Voorzitter rekent op doortastende besluitvorming Kamerleden

Op vrijdagmorgen 8 april 2011 vond van 11 tot 13 uur een hoorzitting plaats in de Tweede Kamer over de fusie van de vier gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Verschillende insprekers vertelden de commissieleden van Binnenlandse Zaken hun visie en standpunten ten aanzien van de fusie. Namens de gemeenten spraken drie raadsleden in en burgemeester van Dok van gemeente Niedorp. Burgemeester Leegwater van gemeente Wieringermeer voerde het woord namens de stuurgroep Hollands Kroon.

Snelle besluitvorming belangrijk voor fusiedatum 1 januari 2012

"Ik denk dat de commissieleden zich een goed beeld hebben kunnen vormen van de samenwerking tussen de vier gemeenten en de sentimenten die daarbij leven", vertelt Peter Leegwater, voorzitter van de stuurgroep. De insprekers waren overwegend positief over de fusie, de provincie is positief en ook de vier gemeenteraden hebben met ruime meerderheid ingestemd met de fusie. "We hopen dat de hoorzitting voor de Kamerleden voldoende aanknopingspunten geeft om snel een positief besluit te nemen over het wetsvoorstel dat de fusie regelt. Het wordt nog even spannend of het wetsvoorstel tijdig door de Eerste Kamer behandeld kan worden. Maar we hebben er vertrouwen in dat bij een dergelijk belangrijk dossier doortastend wordt gehandeld in Den Haag zodat we daadwerkelijk 1 januari 2012 als een gemeente kunnen doorgaan".

Intensieve samenwerking

De vier gemeenten zijn al anderhalf jaar enthousiast met elkaar aan de slag om een gemeente te vormen op 1 januari 2012. Ook allerlei maatschappelijk organisaties en het bedrijfsleven in de vier gemeenten zoeken elkaar op en intensiveren de samenwerking. Verschillende mijlpalen zijn al gezamenlijk bereikt; er is een strategische toekomstvisie, een naam voor de nieuwe gemeente en recentelijk besloten de vier gemeenteraden in te stemmen met tijdelijke centrale huisvesting voor ambtenaren en bestuur van de vier gemeenten. Er wordt nu al intensief samengewerkt door de vier gemeenten om straks op 1 januari 2012 met elkaar van start te kunnen. (Bron: fusiegemeente Hollands Kroon)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl