Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 april 2011 Gemeente Texel en partners tekenen intentieverklaring scenario Centrum Jeugd & Gezin Texel

Onderwijs krijgt sleutelrol bij Centrum Jeugd & Gezin (Gemeente en partners tekenen intentieverklaring scenario CJG Texel)

Instanties die zich op jeugd & gezin richten ondertekenden op donderdag 14 april 2011 de 'Intentieverklaring scenario CJG Texel'. Hierin wordt de wenselijke structuur van het CJG op Texel beschreven. In het scenario krijgt het onderwijs samen met de voorschoolse voorzieningen een belangrijke rol in de signalering en aanpak van problemen bij kinderen en gezinnen. Deze intentieverklaring is het resultaat van een lange en intensieve gezamenlijke voorbereiding en draagt bij aan de totstandkoming van het CJG op Texel.

Om het onderwijs en de voorschoolse voorzieningen die sleutelrol te geven heeft het college van B&W besloten het schoolmaatschappelijk werk voor de jeugd uit te breiden naar in totaal 24 uur per week. Hiermee wordt het schoolmaatschappelijk werk, en de signalering en doorgeleiding vanuit het onderwijs het hart van het Texelse CJG.

De ondertekening van de intentieverklaring scenario CJG Texel vond plaats† in het gemeentehuis. De partijen die - onder regie van de gemeente Texel - ondertekenen waren: GGD Hollands Noorden, consultatiebureau, Stichting De Wering, Bureau Jeugdzorg Noord-Holland, Stichting Pharos Texel, peuterspeelzalen, Parlan, Brijder, kinderopvang, basisonderwijs en OSG De Hogeberg.

CJG

Het CJG is geen nieuwe voorziening, maar gaat vooral bestaande activiteiten op het terrein van jeugd bundelen. Het biedt een laagdrempelig inlooppunt waar ouders en jeugdigen terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG wordt de plek waar van geboorte tot volwassenheid ondersteuning bij opvoeding en opgroeien wordt geboden. Of het nu gaat om een antwoord op een opvoedingsvraag, een cursus opvoedingsondersteuning of een begeleiding naar geïndiceerde hulpverlening. Het CJG wordt op 1 juni 2011 geopend. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl