Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 april 2011 Informatiebijeenkomst PALLAS op 28 april 2011 in Petten

Met de realisatie van de nieuwe kernreactor 'PALLAS' wil Nuclear Research and consultancy Group (NRG) de productie van isotopen voor de nucleaire geneeskunde en de onderzoeksactiviteiten in Petten voortzetten. PALLAS vervangt op termijn de huidige reactor, die verouderd is.

Het PALLAS-projectteam en de gemeente Zijpe vinden de ideeën en wensen van betrokken burgers en belanghebbenden over dit nieuwbouwinitiatief van groot belang. Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELenI) hecht als onafhankelijke partij sterk aan heldere communicatie over het proces voor het verkrijgen van voldoende draagvlak en het in kaart brengen van alle maatschappelijke verwachtingen.

Dit gedeelde standpunt heeft het Ministerie van ELenI, het PALLAS-projectteam en de gemeente Zijpe doen beslissen gezamenlijk op te trekken ten aanzien van het thema 'landschappelijke inpassing en architectuur' in Petten.

Maatschappelijke communicatiebureau Het Portaal is gevraagd over dit thema twee informatiebijeenkomsten te organiseren. Eén om te informeren en te luisteren, en één om op basis van de eerste bijeenkomst een zogenaamd concept beeldkwaliteitsplan aan alle betrokkenen te kunnen presenteren. Dit document is bedoeld om mee te sturen in de aanbesteding van PALLAS.

Graag nodigen wij u uit voor de eerste informatiebijeenkomst ten aanzien van 'landschappelijke inpassing en architectuur', op 28 april 2011. Er zal ook aankondiging worden gedaan in de regionale media.

Programma

Aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar individuele aanmelding via onze website is vereist. U kunt zich registreren via http://www.het-portaal.net/consultatie-petten. Het Portaal vindt het van belang tijdens deze bijeenkomst met een divers samengesteld gezelschap een inhoudelijke dialoog aan te gaan. Per organisatie vragen wij deelname tot één vertegenwoordiger te beperken.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Tot slot: op latere tijdstippen zullen de organiserende partijen afzonderlijk of in gezamenlijkheid ook over andere thema's, zoals bijvoorbeeld economie of veiligheid de dialoog met de burgers en andere belanghebbenden aangaan.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie. Neem dan contact op met Rien Bongers van Het Portaal, via (010) 270 94 65 of per e-mail .

Voor inhoudelijke informatie over het PALLAS-project kunt u terecht op www.pallasreactor.eu. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl