Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 25 mei 2011 Bezoek Remkes aan fusiegemeenten Hollands Kroon

Op vrijdag 13 mei 2011 bezocht de commissaris van de Koningin, de heer J.W. Remkes gemeente Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Ook plaatsvervangend kabinetschef mevrouw J. Donkers en mevrouw Willemsen (accountmanager) waren bij het werkbezoek aanwezig. De ontvangst was in het gemeentehuis van Wieringermeer, waar burgemeester Leegwater een welkomstwoord hield.

Bezoek aan bedrijven

Na een kop koffie met de vier colleges van B&W van Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer, bracht het gezelschap een bezoek aan Powers Fasteners Europe in Wieringerwerf. Na een korte presentatie van het bedrijf kregen zij nog een aantal demonstraties van de bedrijfsactiviteiten te zien. Vervolgens gingen de heer Remkes en de vier colleges naar Wieringen voor een rondleiding door de Producenten Organisatie Wieringen bij de Visafslag. Burgemeester Van Kampen van Wieringen gaf meer informatie over de Afsluitdijk en de visserij op de Waddenzee en wethouder Lont over de hoogwaterkering Den Oever. Na de lunch ging de rondrit door naar de eindbestemming Anna Paulowna.

Ontmoeting

In de Ontmoeting werd de commissaris van de Koningin welkom geheten door de vier gemeenteraden, waar verschillende onderwerpen werden besproken. Burgemeester Pennink leidde de discussie. Tot slot kregen verschillende maatschappelijke groepen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de heer Remkes over de strategische visie van de nog te vormen gemeente Hollands Kroon. De belangengroepen waren verdeeld over vier thema Äôs: gemeente en gemeenschap, wonen en welzijn, ruimtelijke kwaliteit en economie, werkgelegenheid recreatie & toerisme. De strategische visie werd officieel overhandigd door de Jongerenraad Anna Paulowna. De heer Remkes sprak zijn waardering uit naar de jongeren, omdat hun inzet van groot belang is. Zij zijn tenslotte de toekomst. De middag werd om 17.00 uur afgerond door burgemeester Leegwater. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl