Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 26 mei 2011 Tweede Kamer stemt dinsdag 31 mei 2011 over fusie Hollands Kroon

Gisterenavond vond de plenaire behandeling van het wetsvoorstel over de fusie plaats in de Tweede Kamer. De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer maakten vorig jaar maart al aan de regering bekend op 1 januari 2012 te willen fuseren. Door de val van het kabinet en de kabinetsformatie heeft de behandeling van het wetsontwerp in Den Haag lange tijd stil gelegen.

Het ziet er naar uit dat de fusie op een meerderheid in de Tweede Kamer kan rekenen. Volgende week dinsdag, 31 mei 2011, is definitief bekend of de fusie instemming krijgt van de Kamerleden. Dan stemt de Tweede Kamer over de herindeling van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Daarna gaat het wetsvoorstel door naar de Eerste Kamer.

Fusie Hollands Kroon

De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. De fusie is gewenst, omdat steeds meer taken van hogere overheden naar de gemeenten toekomen. Gelijktijdig worden de eisen aan de dienstverlening steeds hoger. De afzonderlijke gemeenten kunnen in de toekomst beter aan de veranderende verwachtingen voldoen door de krachten te bundelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl