Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 mei 2011 Schutregime Koopvaardersschutsluis Den Helder aangepast

De Provincie Noord-Holland heeft met ingang van afgelopen vrijdag het schutregime van de Koopvaardersschutsluis in Den Helder aangepast.

Door de droogte is de zoutbelasting op het Noordhollands Kanaal toegenomen.

Darom wordt alleen geschut als de schutkolk geheel is gevuld met schepen. Is dat niet het geval, dan kan de wachttijd oplopen tot maximaal één uur.

Door deze maatregel hoeft ons boezemgemaal De Helsdeur minder water te spuien om de zouttong in bedwang te kunnen houden. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl