Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 mei 2011 Jeugd Den Helder op de bres voor hun toekomst op 31 mei 2011

Dinsdag 31 mei 2011 reizen tachtig Helderse scholieren af naar Den Haag om aan Tweede Kamerleden hun toekomstperspectief 'Kansen verzilveren aan zee' aan te bieden. Zij worden ontvangen door de Kamerleden van de Vaste Kamercommissie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De voorzitter van de vaste commissie, de heer Boris van der Ham, zal de leerlingen kort toespreken. Havenwethouder Kees Visser is hierbij aanwezig namens het college van burgemeester en wethouders van Den Helder.

Den Helder heeft te maken met een krimpscenario. Een ontwikkeling die kan worden voorkomen door de Helderse haven verder te ontwikkelen. Dan kan de jeugd ook in de toekomst in Den Helder blijven wonen en werken. Dat is goed voor Den Helder maar ook goed voor de regiogemeenten in de Kop van Noord-Holland. Daarom hebben de gemeenten samen de toekomstmogelijkheden van de haven beschreven in de kernboodschap 'Kansen verzilveren aan zee'.

Kanzen verzilveren aan zee

Economische groei

Havenwethouder Kees Visser: "We kunnen de toekomst van de volgende generatie alleen veilig stellen door de mogelijkheden die de haven biedt nu verder te ontwikkelen. De offshore-industrie heeft hier al een belangrijke rol. We zetten nu ook in op levensduurverlenging en ontmanteling van boorplatformen, windenergie en de ontwikkeling van energie uit biomassa en de winning van gas uit ondiepe velden. Dit levert voor de kop van Noord-Holland economische groei, werkgelegenheid en scholingsmogelijkheden op. Daar heeft Den Helder wel hulp bij nodig".

De groep scholieren die hun toekomstboodschap aan de Kamerleden overhandigen bestaat uit leerlingen van basisscholen De Rank en De Verrekijker en leerlingen uit het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (Scholen aan Zee en ROC Kop van Noord-Holland).

Het document 'Kanzen verzilveren aan zee' is te downloaden via www.denhelder.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl