Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 01 juni 2011 Informatiekaart Landschap en Cultuurhistorie Noord-Holland

De provincie wil landschap en cultuurhistorie meer verankeren in de ruimtelijke ontwikkeling. Informatie over landschap en cultuurhistorie is daarom samengebracht in de nieuwe "Informatiekaart Landschap en Cultuurhistorie".

De kaart is een geografische uitwerking van de Leidraad landschap en cultuurhistorie en een herziening van de Cultuurhistorische Waardenkaart (CHW). De Informatiekaart Landschap en Cultuurhistorie geeft onder andere informatie over landschapstypen, aardkundige waarden, cultuurhistorische objecten, archeologische verwachtingen en molens, militaire structuren en historische dijken.

Naast het bestaande beleid toont de kaart ook "visioenen over het landschap". Deze beelden stellen mogelijke ontwikkelingen voor die inspiratie en ideeën kunnen geven voor planvorming.

De Informatiekaart Landschap en Cultuurhistorie is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die zich bezighouden met de inrichting van de ruimte in Noord-Holland. Maar de kaart biedt ook een schat aan informatie voor iedereen die is geïnteresseerd in landschap, cultuurhistorie en historische geografie.

Meer informatie: http://gis.noord-holland.nl/chi/start.html (link laatst gecontroleerd: Mei 2011, Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl