Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 juni 2011 Jaarverslag 2010 Infectieziektebestrijding GGD Hollands Noorden

In het jaarverslag kunt u kennis nemen van en lezen over de aciviteiten van de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD in 2010.

Het aantal gemelde infectieziekten is in het afgelopen jaar veel lager geweest dan in 2009. Deze daling in 2010 ten opzichte van 2009 is vooral het gevolg van het feit dat de Mexicaanse griep in 2009 een betrekkelijk kortdurende, hoge piek in het aantal meldingen heeft veroorzaakt. Tevens bevond de drie- tot vierjaarlijkse kinkhoestcyclus zich in 2010 in de neergaande beweging. Het overzicht van alle in 2010 gemelde infectieziekten, inclusief vergelijking met de voorgaande jaren vindt u op pagina 16.

Anders dan in vorige jaarverslagen beginnen we dit verslag op de pagina’s 4 t/m 9 met een beschrijving van de voor onze regio interessante gebeurtenissen op het gebied van de infectieziektebestrijding, zoals (de nasleep van) de Mexicaanse griep, Q-koorts, hepatitis-B, de bof, hepatitis-A, legionellose, meningokokkenziekte en malaria.

Daarna volgen de overzichtsrubrieken: onze overige activiteiten, het thema kwaliteit, externe contacten, publieksvragen enzovoort.

Het jaarverslag is te vinden op www.ggdhollandsnoorden.nl (Bron: GGD Hollands Noorden)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl