Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 augustus 2011 Vervanging stuwen Texel

Op Texel worden de komende twee jaar tientallen oude stuwen vervangen door moderne klepstuwen die via de computer aangestuurd kunnen worden. Op die manier kan het Texelse watersysteem verfijnder bediend worden.

Een groot deel van de bouw van deze stuwen wordt aanbesteed. De medewerkers van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op Texel vervangen dit jaar vier stuwen zelf.

Afgelopen week is begonnen met de eerste stuw in de PH polder nabij de veerhaven. Het zetten van een stuw en het ontmantelen van de oude neemt ongeveer acht werkdagen in beslag. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl