Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 augustus 2011 Volop boomklimwerk wegens stormschade in Den Helder

De storm van donderdag 21 op vrijdag 22 juli 2011 beschadigde behoorlijk wat bomen in Den Helder. Volop in blad zijn op verschillende plaatsen flinke takken afgescheurd of bomen omgewaaid. Gebroken takken die gevaarlijk naar beneden hingen, zijn direct weggehaald door de boomklimmers van de gemeente Den Helder.

Op een veilige manier in een boom klimmen om bij voorbeeld een tak ergens hoog uit een boom te zagen, is een vak. Het ziet er soms spectaculair uit met de noodzakelijke klimlijnen en voorzieningen.

De boom in

De gemeente heeft vier opgeleide boomklimmers. Deze mannen zijn na de storm een aantal dagen ingezet. Eerst voor het opruimen van bomen en takken met de hoogste prioriteit. Daarna gingen ze aan de slag met de schade aan bomen en takken die niet direct gevaar opleveren. Het werk van de mannen stopt niet nadat stormschade is weggewerkt. Ze moeten het hele jaar door regelmatig de boom in om het een en ander te snoeien. Zo blijven ze er ook goed bedreven in. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl