Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 26 augustus 2011 Lenie Dwarshuis nieuwe voorzitter Commissie Kop van Noord-Holland

Oud-gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Lenie Dwarshuis wordt de nieuwe voorzitter van de Commissie Kop van Noord-Holland.

Zij neemt de functie over van Joan Leemhuis, die het voorzitterschap niet langer kon combineren met haar nieuwe functie als waarnemend burgemeester van de gemeente Schiedam.

Dwarshuis was van 2003 tot april 2011 gedeputeerde in Zuid-Holland voor onder meer Water, Kustontwikkeling en het Groene Hart. Daarvoor was ze negen jaar wethouder in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De Commissie is een vervolg op het stopzetten van het Wieringerrandmeer door Provinciale Staten in november 2010. Met het beŽindigen van het project kwam tevens een belangrijke impuls voor de regio te vervallen. Provinciale Staten hebben toen aangegeven de regio niet in de steek te willen laten en de mogelijkheden voor economische stimulering van het gebied te willen onderzoeken. De opdracht van de Commissie is om de kansen op het gebied van de sociaal-economische en ecologische ontwikkeling in de regio te inventariseren en hierover te rapporteren aan Gedeputeerde Staten. De Commissie verwacht de opdracht dit najaar af te ronden. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl