Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 02 september 2011 Start strandsuppletie Julianadorp

Tussen de strandslagen Duinoord en Julianadorp gaat Rijkswaterstaat vanaf half september flink wat extra zand opbrengen. Vorige week is Rijkswaterstaat al gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor deze zandsuppletie. De suppletie vindt plaats tussen strandpaal 3,0 en strandpaal 6,2.

Bij een strandsuppletie pompt een baggerschip zand via een pijpleiding naar het strand. Daarna verdelen bulldozers het zand over het strand. Op dit moment is aannemer Boskalis BV een zinkerleiding van zeshonderd meter in zee aan het plaatsen. Dat gebeurt ter hoogte van strandslag Falga.

In oktober 2011 klaar

Rond 15 september worden de pijpleidingen aangekoppeld. Via deze leidigen komt het zand op het strand terecht. De verwachting is dat het eerste zand 17 september 2011 op het strand wordt gespoten. Het gaat om het aanbrengen van bijna 650.000 m3 zand. Rijkswaterstaat verwacht dat de suppletie in oktober klaar is.

Deel strand tijdelijk afgesloten

Als de bulldozers het zand over het strand verdelen wordt het betreffende deel van het strand tijdelijk afgesloten. Gebruikers van het strand moeten rekening houden met enige overlast. Omdat er vlak langs de kust een diepe geul ter hoogte van Julianadorp loopt, is het niet mogelijk het zand voor de kust aan te brengen.

Natuurlijk onderhoud

De zandsuppletie maakt deel uit van het landelijke suppletieprogramma 2011/2012 waarin Rijkswaterstaat ruim 8 miljoen m3 zand aanbrengt langs de Nederlandse Noordzeekust. Met zandsuppleties op het strand of onder water vlak voor de kust bestrijdt Rijkswaterstaat op efficiente wijze het afkalven van de kust. Zo blijft de Nederlandse kustlijn in stand en beweegt hij mee met de stijgende zeespiegel. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl