Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 05 september 2011 Werkbezoek gedeputeerde Noord-Holland Jan van Run (VVD) aan Agriport

Op donderdag 1 september 2011 heeft gedeputeerde Jan van Run van Provincie Noord-Holland een werkbezoek gebracht aan Agriport A7.

Hij werd ontvangen door de directies van Agriport A7 BV en het energiebedrijf ECW BV en door het voltallige college van Burgemeesters en Wethouders van gemeente Wieringermeer.

Na zijn benoeming in april 2011 heeft Gedeputeerde Van Run zich voorgenomen om op korte termijn een aantal belangrijke economische clusters in Noord-Holland te bezoeken. Tijdens het bezoek aan Agriport gaf hij aan dat hij het belangrijk vind om in de provincie in gesprek te komen met zowel bestuurders als ondernemers: 'het politiek bestuur moet weliswaar economische activiteit faciliteren en waar mogelijk stimuleren, maar niet initiëren. Daar zijn ondernemende mensen voor nodig die een droom hebben om iets te bereiken. Tot mijn genoegen kan ik uit dit werkbezoek concluderen dat ondernemers en politiek bestuur in gemeente Wieringermeer goed met elkaar kunnen samenwerken'.

Tijdens het programma is ook een bezoek gebracht aan de nieuwbouwlocatie van Combivliet aan de Tussenweg in Middenmeer.

De bezoekers werden rondgeleid door financieel directeur Eric van Heijningen van Combivliet. Dit bedrijf heeft eind 2010 een kavel van 125 hectare gekocht in het plangebied, waar in de aankomende jaren stapsgewijs een glastuinbouwbedrijf van 100 hectare kassen op wordt gebouwd. De eerste fase bestaat uit 12 hectare kassen, een energiegebouw, een gebouw voor de gietwatervoorziening, een kantoor, een verwerkingshal en gietwaterbassins. De bouw is eind maart 2011 gestart en nadert zijn voltooiing. Begin oktober worden de eerste tomatenplanten aangevoerd en naar verwachting zal eind november dit jaar de eerste tomatenoogst plaatsvinden.

Gedeputeerde Van Run verklaarde erg onder de indruk te zijn van wat er inmiddels was gerealiseerd. 'Een bezoek aan een dergelijke nieuwbouw van 12 hectare zegt veel meer dan een stuk tekst over een ontwikkeling van 800 hectare. Je moet er geweest zijn om te begrijpen dat deze ontwikkeling van groot belang is voor de economie van Noord-Holland', aldus Van Run bij zijn afscheidswoord. (Bron: AgriPort A7)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl