Algemeen: 13 september 2011 Eerste Kamer stemt in met fusie Hollands Kroon

Vandaag stemde de Eerste Kamer over de fusie van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Alle leden van de Eerste Kamer stemden voor de fusie, alleen de fracties van de SP, PVV en de PvdD stemden tegen. Voor Hollands Kroon is de instemming door de Eerste Kamer de kroon op het harde werk. De vier gemeenten zijn al anderhalf jaar intensief met elkaar bezig om de nieuwe gemeente vorm te geven.

Fusie Hollands Kroon

De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. De fusie is gewenst, omdat steeds meer taken van hogere overheden naar de gemeenten toekomen. Gelijktijdig worden de eisen aan de dienstverlening steeds hoger. De afzonderlijke gemeenten kunnen in de toekomst beter aan de veranderende verwachtingen voldoen door de krachten te bundelen.

Op donderdag 15 september 2011 wordt het nieuwe logo van Hollands Kroon gepresenteerd.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl