Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 september 2011 Waddeneilanden tijdig betrokken bij nieuwe regelgeving

Minister Donner heeft met de Waddeneilanden afgesproken dat bij de totstandkoming van nieuwe wet- en regelgeving zoveel mogelijk rekening gehouden wordt gehouden met de gevolgen voor de Waddengemeenten. Er komt een netwerk van contactpersonen bij departementen waarmee op initiatief van de Waddeneilanden regelmatig overleg wordt gevoerd over vraagstukken die van vitaal belang zijn voor de eilanden.

Zo kunnen de Waddeneilanden tijdig worden betrokken bij de totstandkoming van beleid met eventuele gevolgen voor de eilanden. Daarmee is het Convenant Samenwerking Waddeneilanden, dat in april 2009 werd afgesloten tussen de minister van BZK, de provincie Frysln en de Friese Waddeneilanden naar tevredenheid van alle partijen afgerond. In dit convenant was vastgelegd dat het ministerie en de provincie de samenwerking van de Waddeneilanden procesmatig en financieel zouden ondersteunen. Het afronden van het convenant krijgt hiermee een constructief en duurzaam vervolg dat eind 2012 geëvalueerd zal worden.

De afspraken over de betrokkenheid bij nieuwe regelgeving gelden ook voor het Noord-Hollandse eiland Texel. (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl