Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 september 2011 Waddenfonds in goede handen bij provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen

Vanaf vandaag zijn de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen verantwoordelijk voor het Waddenfonds.

Dat staat in het bestuursakkoord dat minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, en de drie provincies hebben ondertekend. De komende 14 jaar komt met het Waddenfonds circa 500 miljoen euro beschikbaar voor de waddenregio. Van partijen die een bijdrage ontvangen uit het fonds worden aanvullende investeringen gevraagd. De totale investering in het gebied bedraagt naar verwachting meer dan 1 miljard euro.

De waddenprovincies kiezen voor een andere opzet van het Waddenfonds. De provincies stappen af van de tendersystematiek.

Met het fonds zetten de provincies in op langer lopende projecten die vliegwiel zijn voor een duurzame ecologische en economische Waddenregio, door meerjarenafspraken te maken met partijen in de waddenregio. Op dit moment wordt een uitvoeringsorganisatie opgezet.

Gedeputeerde Geldhof: "We kiezen voor een integrale aanpak waarbij we partijen stimuleren om samen te werken en hun expertise te bundelen. Zo kunnen we goed aansluiten bij regionale belangen en ontwikkelingen, zoals de ambitie van Texel om zelfvoorzienend te worden met energie, de economische ontwikkeling van de kop van Noord-Holland en de ecologie van de Waddenzee."

Het doel van het waddenfonds blijft hetzelfde: het verbeteren van de duurzame ontwikkelingen op het gebied van natuur, energie landschap en economie. Met de overgang naar de provincies realiseert het Rijk een van haar decentralisatiedoelstellingen.

Het akkoord is ondertekend door Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. Namens de provincies ondertekenden de gedeputeerden Joke Geldhof (Noord-Holland), Wiebe van der Ploeg (Groningen) en Tineke Schokker (Friesland). De feestelijke ondertekening vond vandaag plaats op de Waddentoogdag in Harlingen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl