Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 september 2011 Bijeenkomst dijkversterking Wieringermeerdijk en Omgelegde Stonteldijk op donderdag 22 september 2011

Het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt. De Wieringermeerdijk voldoet niet meer aan de huidige en toekomstige wettelijke veiligheidseisen. Ongeveer 16 kilometer stenen bekleding van de dijk moet worden versterkt. Ook de stenen bekleding van de Omgelegde Stonteldijk is op een lengte van circa 1.4 kilometer afgekeurd.

Op dit moment is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bezig met de voorbereidingen voor de versterking en werkt hierbij nauw samen met uw gemeente. De werkzaamheden starten vanaf begin 2013.

Inspraakprocedure

Vorig jaar is het voorkeursalternatief (VKA) vastgesteld: de huidige stenen bekleding wordt vervangen door een laag stenen waarvan de tussenruimten worden opgevuld met asfalt. Vervolgens is dit VKA technisch verder uitgewerkt tot een dijkversterkingsplan en heeft het hoogheemraadschap de nodige vergunningen aangevraagd om het dijkversterkingsplan te kunnen uitvoeren. Vanaf 9 september liggen het dijkversterkingsplan, het milieueffectrapport en de ontwerpvergunningen voor zes weken ter visie. Ook op uw gemeentehuis.

Zienswijzen kunnen tot en met 20 oktober 2011 worden ingediend. Kijk voor meer informatie over deze procedure op www.hhnk.nl of op www.noord-holland.nl.

Inloopbijeenkomst Wieringermeerdijk en de Omgelegde Stonteldijk

Nu het project steeds meer richting de uitvoeringsfase gaat is het de hoogste tijd om de omgeving bij te praten. Daarom organiseren wij voor de direct betrokkenen en belanghebbenden op donderdag 22 september 2011 een inloopbijeenkomst in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur kan iedereen vrij inlopen en zich laten informeren over de laatste stand van zaken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u op werkdagen contact opnemen met Marjolein Boeckhorst, projectondersteuner bij het hoogheemraadschap, via telefoonnummer 072-582 7532 of via de mail (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl