Algemeen: 16 september 2011 Nieuwe huisstijl voor Hollands Kroon onthuld

Op 15 september 2011 heeft burgemeester Peter Leegwater, voorzitter van de Stuurgroep, namens de vier fusie gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer de nieuwe huisstijl voor de gemeente Hollands Kroon onthuld. Eerder werd het tijdelijke logo 'Op weg naar...' gebruikt, maar vanaf vandaag wordt de nieuwe huisstijl gebruikt voor uitingen zoals brieven en de website van de gemeente Hollands Kroon. In de huisstijl is de identiteit van de gemeenschap gevisualiseerd en de strategische visie gebruikt, die in 2010 samen met de inwoners en bedrijven is opgesteld.

onthulling nieuwe huisstijl voor de gemeente Hollands Kroon

Daarnaast zijn ook de kernwaarden van de organisatie opgenomen in de huisstijl.

Symboliek beeldmerk

logo gemeente Hollands Kroon Het logo verenigt een aantal symbolieken in zich. Het logo omvat een abstracte waterlelie; symbool voor een plant die groen en water in zich verenigt. De bloem van de waterlelie krijgt, wanneer hij bloeit, de vorm van een kroon (kroonbladeren). Het getal van de vijf bladeren is gerelateerd aan de vijf kernwaarden van de gemeentelijke organisatie: lef, contact, bevlogenheid, vertrouwen en respect voor anderen. De kleuren overlappen elkaar op transparante wijze waardoor nieuwe kleuren ontstaan. Zoals een gemeenschap en een organisatie een mengeling is van activiteiten, culturen, wonen, werken, ondernemen en recreëren.

Kleurgebruik

De abstracte waterlelie omvat kleuren die associatie hebben met het gebied en duurzaamheid.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl