Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 november 2011 Leerlingen ROC Kop van Noord-Holland kiezen het ruime sop

Van 21 tot en met 25 november biedt de Koninklijke Marine een unieke kans aan achttien leerlingen van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Hierbij zijn ook leerlingen aanwezig van het ROC Kop van Noord-Holland. Zij mogen dan hun beroepspraktijkvorming (BPV) doen aan boord van Hr.Ms. Johan de Witt. Het grootste schip dat de Nederlandse Marine bezit vaart die week op de Noordzee ten behoeve van praktijkexamens voor helikopterbemanning en vliegdekofficieren. Dit maakt het voor de leerlingen extra bijzonder, omdat een varende BPV nog nooit eerder voor is gekomen. De achttien leerlingen die meevaren zijn dus echte geluksvogels. De leerlingen zijn de gehele week te volgen via een blog op de website van de Koninklijke Marine (www.marine.nl).

BPV

De opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) is bedoeld als kennismaking met Defensie. Mbo-leerlingen die interesse hebben in een baan bij Defensie kunnen gedurende deze opleiding kennis maken met de diverse krijgsmachtonderdelen.

Naast een algemeen onderdeel kiezen de leerlingen een vakmanschap specialisatie in de richting maritiem, techniek of grondgebonden optreden. Zij doen hiervoor praktijkervaring op in een omgeving waar zij mogelijk komen te werken, zoals een kazerne of aan boord van een schip. Maritieme beroepspraktijkvorming houdt in dat leerlingen niet alleen de theorie in praktijk brengen, maar vooral ook ervaren hoe het leven aan boord is. De leerlingen kunnen na hun opleiding onder andere werken op de brug van het schip, waar zij fungeren als uitkijk, roerganger of verantwoordelijk zijn voor de plaatsbepaling. Deze werkzaamheden oefenen op een schip is leuk, maar nog leuker is het uiteraard om dit 'for real' te oefenen terwijl het schip zich op zee bevindt.

De leerlingen die meegaan zijn afkomstig van verschillende ROC's, zijnde het Deltion College te Zwolle, ROC Zeeland te Middelburg en ROC Kop van Noord-Holland te Den Helder. (bron: Ministerie van Defensie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl