Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 08 december 2011 Agriboardconferentie: plannen Floriade goed ontvangen

Op vrijdag 18 november 2011 heeft de Agriboard Noord-Holland Noord zijn derde jaarlijkse bijeenkomst gehouden. De ongeveer 170 belangstellenden werden dit jaar ontvangen op een prachtige locatie:het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

De conferentie stond in het teken van het binnenhalen van de Floriade 2022 naar Noord-Holland Noord. Tijdens deze conferentie werd aan de belangstellenden de plannen gepresenteerd zoals deze op 1 december 2011 aan de Nederlandse Tuinbouwraad worden aangeboden in de vorm van een mini bidbook.

Programmamanager Agriboard NHN, Jacques Dekker leidde deze dag het programma. Een programma, waar een aantal prominenten hun visie wilden geven op de agribusiness in Noord-Holland Noord ten opzichte van de Floriade 2022.

Jaap Bond gaf in zijn inleiding aan welke doelen in 2011 zich onder de vlag van de Agriboard zijn bereikt. "De Agriboard Noord-Holland regio moet de Greenport status krijgen en de Floriade 2022 moet naar Noord-Holland Noord komen omdat het een aantrekkelijk gebied is met een enorme vitale agrarische uitstraling. Het is het voorland van de Metropoolregio Amsterdam, heeft een geweldige potentie en er is volop ruimte voor groei. Dat willen we op de Floriade 2022 graag aan de rest van de wereld laten zien." Op dit moment weten we dat Noord-Holland Noord de Greenportstatus heeft gekregen, een mooie presentatie die weer is binnen gehaald.

De commissaris van de Koningin, de heer J. Remkes, gaf na de inleiding van Jaap Bond, zijn visie op het gebied. "Bij mijn bezoeken aan bijvoorbeeld FloraHolland en Agriport, ben ik steeds onder de indruk van de werkkracht en de toekomstgerichtheid van de agrarische sector. Dat Nederland internationaal aan de top staat, is vooral daaraan te danken." Verder gaf hij de boodschap mee dat GS volledig achter de ontwikkelingen staat om de Floriade 2022 naar Noord-Holland Noord te halen. Als laatste sloot de heer Remkes af met de vraag "Hoe zouden wij een regio als Noord-Holland Noord ooit kunnen onderschatten?"

Jan Willem Breukink, CEO Incotec, presenteerde de ontwikkelingen binnen het Topsectorenbeleid in relatie tot de toekomst van onze sector. De kansen die voor de sector open liggen zijn het vermarkten van kennis, de afzetmarkt internationaal vergroten o.a. door lokaal te produceren / te vestigen, samen optrekken en werken, unieke concepten ontwikkelen en vermarkten (meer toegevoegde waarde naar ons toetrekken). Voor het eind van het jaar wordt er vanuit het topsectorenbeleid innovatie contracten tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen ontwikkeld en wordt er een human capital agenda opgesteld.

Jan Willem Breukink is gevraagd om aangehaakt te blijven bij het Topsectorenbeleid.

Als laatste spreker voor de pauze legde Toon Gerbrands, Directeur AZ, de link tussen topsport en het binnenhalen van de Floriade 2022 naar Noord-Holland Noord De 3 belangrijke eigenschappen voor een topsporter zijn: visie, actie en passie.

Deze eigenschappen worden vertaald in de kernwaarden die AZ aan zijn topsporters stelt: ambitieus, professioneel, toegankelijk, nuchter (bescheidenheid NH), topsportklimaat en teamspelers. Deze kernwaarden komen ook terug in Noord-Holland Noord en dus ook tot uiting in de Floriade Noord-Holland Noord 2022. AZ wil de partner worden van de Floriade Noord-Holland Noord 2022, waarbij het AZ stadion als prachtige toegangspoort kan fungeren.

Na de pauze werd door Ruurd Gietema van KCAP de stand van zaken van het pre bidbook aan het publiek gepresenteerd. Na afloop ontstond er nog een levendige discussie tussen het panel en de zaal waarbij vooral naar voren kwam dat het enthousiasme om de Floriade 2022 naar Noord-Holland Noord te halen duidelijk aanwezig was. Ook kritische vragen werden gesteld. De input die hieruit naar voren kwam was van grote waarde voor het verdere proces en de opmerkingen worden ook zeker ter harte genomen. Jaap Bond benadrukte nogmaals dat de Floriade 2022 een onderdeel is van de gebiedsontwikkeling tot 2033 en als regio mogen we trots zijn op wat we te bieden hebben. De dag werd afgesloten met een mooi netwerkmoment in het Amsterdams Huis van het Zuiderzeemuseum onder het genot van streekgebonden hapjes.

Fotos van de Agriboardconferentie zijn te bekijken op www.agriboard.nl (Bron: Agriboard.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl