Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 19 december 2011 Jeugd in het zonnetje voor bijzondere bijdrage Niedorpse gemeenschap

Op 13 december 2011 was het een feestelijke avond in het gemeentehuis in Nieuwe Niedorp. Vijftien jongeren werden door gemeente Niedorp in het zonnetje gezet voor hun vrijwillige inzet voor de gemeenschap. De jongeren ontvingen van burgemeester A. van Dok-van Weele naast een snoepboeket, de CD Niedorps Peil 2011. De CD is een Niedorpse productie; deze is ontwikkeld door studio WJN in samenwerking met Niedorpse muzikanten.

Jeugd in het zonnetje voor bijzondere bijdrage Niedorpse gemeenschap

Jeugdraadsleden

Enkele leden van Jeugdraad Niedorp werden als eerst naar voren geroepen.

Erik Koomen (voorzitter), Claudia Tijm (penningmeester) en secretaris Rieneke Peet ontvingen de waardering van burgemeester A. van Dok-van Weele voor hun inzet in de Jeugdraad. Erik heeft verder ontmoetingssessies begeleid met kinderen in de basisschoolleeftijd, wooncompagnie, gemeente en jongerenwerk voor de herinrichting van het speelterrein aan De Veert in Nieuwe Niedorp. Naast penningmeester van de jeugdraad, doet Claudia veel vrijwilligerswerk. Zo doet zij onder andere boodschappen voor anderen, is zij misdienaar en verzorgt zij activiteiten voor de Floralia. Rieneke staat bekend om haar stukjes in het plaatselijke huis-aan-huisblad Niedorper Weekblad om de jongeren in Niedorp op de hoogte te houden van activiteiten van de jeugdraad.

Bestuur WJN

De burgemeester bedankte ook de bestuursleden van het WJN: Erik de Vries, Dennis Neilen, Jeroen Brand en Ruben Bootsman. Het bestuur heeft tal van activiteiten georganiseerd in het WJN, zoals: jeugdsoos, café-avonden, studio WJN live, open turntable, beach party, kerstparty en swoosh. WJN staat voor Werkgroep Jongeren Niedorp. Het bestuur geeft het stokje per 2012 over aan een nieuw bestuur, waarbij Erik en Jeroen nog tijdelijk als back-up fungeren.

Niedorpse muziektalenten

Chiel Schilder en Marleen Hoebe maken onderdeel uit van Kissing Jane; een jonge vijf mansformatie uit de kop van Noord-Holland. Marleen verzorgt de zang en de toetsen bij de band, Chiel is gitarist. Kissing Jane is begin 2011 doorgedrongen tot de landelijke finale van een demoduel van radio 538.

Kissing Jane staat ook op de cd Niedorps Peil 2011 met het nummer Frustrations. Ook Tom Beemster werd in het zonnetje gezet. Tom is bestuurslid van het nieuwe bestuur van het WJN en is verantwoordelijk voor de PR. Daarnaast is Tom drummer in de band Dirty Girl, die ook op de cd Niedorps Peil staat.

Vrijwilligerswerk bij jeugdclubs

Lianne Kaan werd in het zonnetje gezet voor haar vrijwilligerswerk bij de scouting. Zij geeft leiding aan de welpen; kinderen van zeven tot en met elf jaar. Daarnaast is Lianne zeer actief met andere jeugdactiviteiten, zoals wekelijks een leuke middag of avond organiseren voor de jeugd. Een jongere die altijd voor iedereen klaarstaat en ook vrijwilligerswerk verricht bij de scouting is Mike Spaansen. Hij heeft onder andere meegeholpen aan het zomerspektakel in zwembad De Rijd.

Jonge ondernemers

Barry Sweep en Laura de Graaf ontvingen een attentie voor het jonge ondernemerschap. Barry Sweep is drie jaar voorzitter geweest van Jeugdraad Niedorp. Hij is ook naar Servië geweest voor een internationale training om zelfstandig een training te organiseren voor jongeren uit Niedorp.

Daarnaast heeft Barry een eigen rijschool. Laura de Graaf wist vanaf de kleuterschool al dat ze een eigen bedrijf wilde starten. Na haar Hbo- opleiding Media, Informatie en Communicatie heeft zij een ontwerpbureau opgericht in Zijdewind, genaamd Graafies-Creative. Ook verzorgde zij de vormgeving van Newzzz4U, jeugdkrant Niedorp.

Live muziek van Niedorps Peil

De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met live muziek van Jonne van der Hoek, Shanice van der Fluit, Joey Kugelmann en Angela Neef. Zij staan ook op de cd Niedorps Peil 2011. Op zondag 18 december 2011 houdt Studio WJN van 13.00 - 16.30 uur open huis met live muziek en demonstraties. Dat is ook de datum waarop de cd Niedorps peil 2011 officieel in de verkoop komt.

Enkele jongeren later in het zonnetje gezet

Helaas waren vijf jongeren verhinderd waarvoor de gemeente haar waardering op een later moment persoonlijk nog zal uitspreken. Hans Bood en Timo Rood zijn bestuursleden van het WJN. Jente Bootsman ontvangt nog een waardering voor zijn prestaties als dj van het regionaal bekende dj-duo Bootsman2Bootsman. Karen Schenk is van maart 2005 tot oktober 2008 secretaris van jeugdclub Niedorp geweest. Zij is nog steeds actief vanaf 2003 bestuurslid van jeugdclub Flashback in Barsingerhorn. Job Roodenburg was helaas ook verhinderd. Hij is mede-initiatiefnemer van Baggerdag in Barsingerhorn, een bekend evenement voor jongeren in de leeftijd van tien en zestien jaar.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl