Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 27 december 2011 Coalitie Hollands Kroon: Aanpakken en meedoen

Coalitie Hollands Kroon - ondertekening akkoord Vrijdagmiddag 23 december 2011 presenteerde de coalitie van de nieuwe gemeente Hollands Kroon haar programma: "Aanpakken en meedoen". Tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2014 zetten de coalitiepartners van VVD, CDA en PvdA in op een financieel stabiele positie en het stimuleren van bedrijvigheid.

De coalitie wil de zwakkeren in Hollands Kroon daarbij zoveel mogelijk ontzien.

De partijen gaan een sterk kernenbeleid ontwikkelen en maken werk van goeie communicatie met de inwoners.

College

De coalitie kiest voor een college met vier wethouders. Eerder benoemde de commissaris van de Koningin Theo van Eijk als waarnemend burgemeester voor gemeente Hollands Kroon. Verder bestaat het college uit Theo Meskers (VVD), Enno Bijlstra (VVD), Lia Franken (CDA) en Jan Steven van Dijk (PvdA). De portefeuilleverdeling wordt in de komende periode uitgewerkt.

Gemeente Hollands Kroon

Op 1 januari 2012 vormen de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer de nieuwe fusiegemeente Hollands Kroon. Gemeente Hollands Kroon heeft 22 dorpskernen, ruim 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. Daarmee is Hollands Kroon de 3e grootste gemeente van Nederland (alleen Terschelling en Lelystad zijn groter door wateroppervlakte). (Bron: fusiegemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl