Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 17 januari 2012 Burgernet start binnenkort ook in Den Helder

Inwoners van de gemeente Den Helder kunnen binnenkort de politie actief helpen bij het opsporen van een persoon en voertuig in de gemeente. Met de oproep van burgemeester Koen Schuiling: "Wij zoeken u! Zoekt u mee?", gaat maandag 30 januari de wervingsactie voor Burgernet van start. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners.

Is er een kind vermist of een inbraak gepleegd, dan krijgen de deelnemers van Burgernet per SMS een verzoek van de politie om bijvoorbeeld uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Wie naar aanleiding van de melding een aanwijzing kan geven, meldt dit aan de politie, die dan gericht in actie kan komen. De politie laat vervolgens weten hoe een en ander is afgelopen.

We hebben elkaar nodig

Burgemeester Koen Schuiling over Burgernet: "Den Helder moet een gemeente zijn waar je met plezier woont of verblijft. Een belangrijke voorwaarde daarvoor, is dat je je veilig voelt in je woon- of werkomgeving. Wij werken daar hard aan als gemeente, maar kunnen dat niet alleen. Wij hebben elkaar daarbij nodig, want als het om de veiligheid van onze directe omgeving gaat draagt iedereen een bepaalde verantwoordelijkheid. Met Burgernet kunnen onze inwoners hieraan op een gemakkelijke manier zelf bijdragen. Zo hebben we meer ogen en oren op straat. Het is een fantastisch initiatief en ik hoop dan ook dat veel mensen zich aanmelden".

Aanmelden

Om dat laatste te stimuleren stuurt de burgemeester mede namens de politie vanaf eind deze maand een brief naar alle huishoudens van Den Helder. Aanmelden is heel eenvoudig: via internet of de antwoordkaart die bij de brief zit. Iedere 500ste deelnemer (16 jaar of ouder) ontvangt een verrassing. De officiële aftrap van de wervingsactie vindt plaats op zaterdag 28 januari, op de zaterdagmarkt in de binnenstad Het is de bedoeling dat het project zelf begin maart van start gaat.

Meer informatie

www.burgernet.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl