Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 17 januari 2012 Provincie Noord-Holland past Wet Bibob nu ook bij verlening van subsidies toe

Vanaf januari 2012 past de provincie Noord-Holland de Wet Bibob toe bij verlening van subsidies aan instellingen en ondernemingen.

De provincie doet dit, omdat Noord-Holland het belangrijk vindt dat zij zaken doet met integere en financieel betrouwbare organisaties. De provincie past de Wet Bibob al sinds 2009 toe bij aanbestedingen in de bouw en sinds 2010 ook op omgevingsvergunningen.

Het toepassen van de Wet Bevordering Integriteitsbeoordeling door het Openbaar Bestuur (Wet Bibob) beschermt de provincie tegen het risico dat zij onbewust en onbedoeld criminele activiteiten ondersteunt zoals het doorsluizen van subsidiegelden door een op het eerste gezicht bonafide instelling aan een criminele organisatie of het gebruiken van subsidiegelden om strafbare handelingen te plegen. Deze wet maakt het mogelijk om onderzoek te doen naar subsidieontvangende instellingen en de personen die hierbij een sleutelrol vervullen.

Om de Wet Bibob goed uit te voeren heeft de provincie Noord-Holland de Eenheid Screening en Bewakingsaanpak (SBA) opgericht. De Eenheid SBA onderzoekt de integriteit en financieel-economische stabiliteit van inschrijvers bij openbare aanbestedingen in de sector Bouw en aanvragers van omgevingsvergunningen en subsidies. De provincie onderzoekt een aanvrager in eerste instantie aan de hand van door de aanvrager aangeleverde gegevens en openbare bronnen. Daarnaast heeft de provincie de mogelijkheid een advies aan te vragen bij het landelijk Bureau Bibob, dat toegang heeft tot gesloten bronnen (onder meer informatie van de politie, het openbaar ministerie en de belastingdienst). Bij risico's op het gebied van integriteit zal besloten worden of er wel of geen subsidie zal worden verstrekt aan de aanvrager. Bij risico's op het gebied van de financieel-economische stabiliteit kunnen bewakingsmaatregelen worden opgelegd om de risico's te beperken. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl