Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 17 januari 2012 Woonzorggroep Samen start derde Parkinson training - Beter leren omgaan met de ziekte van Parkinson - op 6 februari 2012 in Schagen

Verpleeghuis Magnushof, Schagen - Woonzorggroep Samen begint op 6 februari 2012 voor de derde maal met het geven van het zogeheten Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP). Tijdens acht wekelijkse bijeenkomsten leren deelnemers, patiënt en partner, beter omgaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. De training is er met name op gericht om psychologische en sociale problemen van patiënt en partner te verminderen.

Een succesvol programma, zo blijkt wel uit reacties van deelnemers uit voorgaande trainingen. Met name het lotgenotencontact waarin veel ervaringen en ideeën worden uitgewisseld, de educatie over de ziekte en het aanleren van vaardigheden om beter om te leren gaan met de ziekte worden als zeer waardevol ervaren.

"De PEPP-training is een leerzaam en mooi programma, mensen leren anders tegen situaties aankijken, leren de focus te leggen op hun mogelijkheden in plaats van op hun beperkingen", aldus Joyce Geerligs en Alieke Zonneveld-Verburg, beide gecertificeerd trainer binnen de woonzorggroep. "Deelname aan de training vraagt een actieve participatie van de deelnemers, waardoor men van elkaar leert, men elkaar steunt, herkenning vindt bij elkaar en elkaar motiveert. Erg mooi om te zien."

De training wordt deskundig begeleid door gecertificeerde medewerkers vanuit Woonzorggroep Samen die goed bekend zijn met de ziekte van Parkinson en ervaren met het geven van groepstrainingen. Zij worden bijgestaan door een Parkinson-verpleegkundige van het Medisch Centrum Alkmaar. De training wordt gegeven in Verpleeghuis Magnushof in Schagen en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband. De kosten voor het volgen van de PEPP-training zijn Ä20,- per persoon. Aanmelden kan bij Mevrouw M. Jongeneel via 0224-211144.

Meer informatie over de inhoud van het programma is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl