Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 05 maart 2012 Narcis 'Dutch Crown' gedoopt

Een prachtig symbool voor de gemeenschap, dat is 'Dutch Crown'. De fraaie nieuwe narcis werd op 1 maart 2012 op de Lentetuin Breezand officieel gedoopt. Het is een geschenk van de organisatie van de Lentetuin en bloembollenkwekerij Fluwel aan de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Wethouder Theo Meskers en gedeputeerde Jaap Bond overgoten de narcis met champagne.

Nieuwe narcis Dutch Crown

Een grote gele bloem met oranje kelk: de nieuwe narcis 'Dutch Crown' is een parel. "Hij heeft mooie heldere kleuren, de bloem kijkt je aan, het soort geeft mooie bollen en ruikt bovendien lekker", vertelt Carlos van der Veek. De bloembollenkweker uit Burgerbrug is een specialist op het gebied van narcissen.

'Dutch Crown' komt nog uit de verdelingskraam van zijn vader Karel van der Veek. "Hij heeft in het verleden duizenden narcissen gekruist, waarvan er na vele jaren testen nog zo'n honderd van over zijn. 'Dutch Crown' is één van de uitblinkers. Deze doop is een kroon op het werk van mijn vader. Ik ben trots op hem, op zijn producten en op de dopers van deze narcis", aldus Van der Veek.

Theo Meskers (wethouder Economische Zaken) en Jaap Bond (Gedeputeerde Provincie Noord-Holland) hadden de eer de narcis officieel ten doop te houden en daar hoort natuurlijk champagne bij. De narcis is een geschenk aan de nieuwe gemeente Hollands Kroon met wie de Lentetuin Breezand elk jaar goed samenwerkt. De naam is op Londense wijze geschreven en dat heeft alles te maken met het thema van de show 'Liefs uit Londen'. De doop vond plaats tijdens de drukbezochte ondernemersavond, georganiseerd door Ondernemersvereniging Anna Paulowna. 'Dutch Crown' zal zich vanaf nu zelf moeten bewijzen en dat zal hij volgens Van der Veek zeker doen. De narcis is op de Lentetuin Breezand te bewonderen. (Bron: Lentetuin Breezand)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl