Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 mei 2012 'De Tuin' in 't Zand: ontmoetingsplek voor mensen met dementie officieel geopend op 31 mei 2012

Op 3 april is in 't Zand van het ontmoetingscentrum 'De Tuin' van start gegaan.

De tuin is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie. 'De Tuin' biedt mensen met dementie een plek om te werken in de tuin en andere mensen met dementie te ontmoeten. Het is bewezen dat lichaamsbeweging een vertragende invloed heeft op dementie. 'De Tuin' biedt ook de mantelzorgers van mensen met dementie een plek elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De officiële opening van de Tuin is op donderdag 31 mei om 14.00 uur. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Stella Braam is journaliste en zij komt vertellen over haar ervaringen als mantelzorger met dementie. Voor aanmelding of 0224-273140.

Locatie en programma

Het ontmoetingscentrum 'De Tuin' is gelegen in 't Zand, vlakbij de IJsbaan en maakt gebruik van de kantine van voetbalvereniging Geel-Zwart.' De Tuin' biedt een gestructureerd dagprogramma aan mensen met dementie, op dinsdag en donderdag van 10:00 uur tot 15:30 uur. We gaan dan met de mensen aan de slag in 'De Tuin'.

Bij slecht weer wordt het activiteitenprogramma aangepast.

Mede mogelijk gemaakt door...

'De Tuin' is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland (afd. NHN), Stichting Geriant, Woonzorggroep Samen, Stichting Wonen Plus Welzijn en de gemeente Zijpe. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met financiering van de Rabobank en Fonds Nuts Ohra. Ook de zakenclub 't Zand is betrokken bij het project.

Voor informatie over dit project kunt u contact opnemen met J. Smit, projectcoördinator Ontmoetingscentrum Schagen en de Tuin in 't Zand Dinsdag: 06-20304585, Maandag-woensdag-vrijdag 06-20305301 (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl