Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 21 september 2012 Erepenning voor jubilerende Texelse Courant

Op 15 september 2012 bestond de Texelse Courant 125 jaar. Als bewijs van grote waardering voor de Texelse Courant en zijn medewerkers werd hen de Erepenning van de gemeente Texel toegekend. Burgemeester Giskes overhandigde deze tijdens de officiële receptie.

Op 15 september 2012 1887 is de Texelse Courant opgericht en staat sindsdien midden in de Texelse samenleving, in goede en in slechte tijden. Met bijna 6.000 abonnees op Texel en 1.500 abonnees aan de 'overkant' kent de Texelse Courant een dekking van bijna 100% van de huishoudens op Texel.

De Texelse Courant is als smeerolie voor de samenleving en heeft een maatschappelijk betrokken en onafhankelijke redactie. Het is voor lezers vanzelfsprekend dat sportwedstrijden, voorstellingen, exposities, (politieke) bijeenkomsten, evenementen en andere gebeurtenissen in de Texelse Courant worden aangekondigd en dat er daarna over wordt bericht.

De erepenning van de gemeente Texel bestaat sinds 1953 en is sindsdien 24 keer uitgereikt, 19 keer aan personen en 6 keer aan organisaties. De erepenning van de gemeente Texel kan worden toegekend 'als bewijs van grote waardering en dankbaarheid wegens zeer bijzondere verdiensten jegens de gemeente of de gemeenschap'. De Texelse Courant voldoet ruimschoots aan deze criteria vanwege hun rol en betekenis voor de Texelse samenleving. De Texelse Courant wordt hiermee "drager van de erepenning van de gemeente Texel". (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl