Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 08 oktober 2012 Workshop in Hollands Kroon oppassen van Centrum voor Jeugd en Gezin groot succes

Bijna 30 jongeren tussen de 11 en 16 jaar oud namen deel aan de workshop oppassen in het kader van de week van de opvoeding. De jongeren zaten in de raadszaal van het gemeentehuis van Hollands Kroon voor de microfoons, waardoor iedereen goed kon meepraten. Het blijkt dat de meeste jongeren al een oppasbaantje hebben. Zij doen dit niet alleen voor het geld, maar ook omdat zij er plezier in hebben om met kinderen om te gaan.

Workshop oppassen van Centrum voor Jeugd en Gezin

De jongeren nemen hun oppaswerk serieus en brachten veel zaken in waar zij tegenaan lopen bij het oppassen. Voorbeelden die zij noemden waren 'wat te doen als de kinderen niet luisteren', 'wat te doen als de kinderen druk blijven ook al zijn ze al gewaarschuwd' of 'wat als ze hun bord niet leeg willen eten of niet naar bed willen'. De jongeren spraken hierover met elkaar en kregen tips van opvoedadviseur Helma Langedijk. De jongeren kregen na afloop van wethouder Jan Steven van Dijk een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

De week van de opvoeding vindt plaats van 1 tot en met 7 oktober 2012 en wordt georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hollands Kroon.

Kijk voor meer informatie op www.cjghollandskroon.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl