Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 oktober 2012 Den Helder neemt maatregelen tegen straatroof en overvallen

Nu de donkere dagen zijn ingevallen en daarmee de kans op overvallen en straatroven toeneemt, neemt de gemeente extra maatregelen om die ellende zoveel mogelijk te voorkomen. Zo komen er gele cirkels bij een aantal pinautomaten, staat er een bijeenkomst voor ondernemers op het programma en komen er meer toezichthouders die een oogje in het zeil houden in risicovolle gebieden.

"Ik wil dat iedereen veilig in Den Helder kan wonen, werken en verblijven. We moeten hier gezellig kunnen uitgaan, 's avonds onbekommerd op straat kunnen lopen, op je gemak kunnen winkelen en veilig kunnen ondernemen. Daarom rekenen wij hard af met bedreigingen en overtredingen. We nemen daarnaast extra maatregelen tegen straatroof en overvallen", aldus burgemeester Koen Schuiling.

Taskforce

Vorig jaar steeg opeens het aantal overvallen in onze regio. Veel daders zijn opgepakt (de overvallers in Den Helder allemaal!), maar de impact van een overval (ook op langere termijn) is heel groot. Niet alleen bij de overvallen bedrijven, ook bij klanten, personeel, familie en collega-ondernemers. Dat alarmeerde de gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie zo dat zij in navolging van de landelijkeTaskforce Overvallen, een Taskforce voor Noord-Holland oprichtten. Koen Schuiling vertegenwoordigt hierin de gemeenten in onze regio.

Doel

De Taskforce Overvallen heeft onder meer een aantal maatregelen voor de gemeenten in Noord-Holland aanbevolen (de zogenaamde best-practices uit het land). Ze wil daarmee onder meer bereiken dat:

Wat gaan we doen?

De gemeenteraad en de burgemeester hebben 'overvallen’ als extra prioriteit toegevoegd aan ons veiligheidsbeleid. De maatregelen die we nemen voeren we uit in samenwerking met politie, Openbaar Ministerie, Kamer van Koophandel, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Door slim samen te werken kunnen we een vuist maken tegen daders of personen die van plan zijn overvallen of straatroven te plegen.

De Taskforce adviseert de volgende maatregelen:

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl