Algemeen: 25 januari 2013 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: De voordelen van samenwerken in de praktijk

Voor de aanslagen Wegenheffing heeft het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een aanzienlijke administratieve lastenverlichting bereikt voor een drietal gemeenten en HHNK zelf. Op maandag 14 januari 2013 werd hier ook melding van gemaakt in het Noord-Hollands Dagblad.

De gemeenten Castricum, Hollands Kroon en Schagen zijn tot stand gekomen door gemeentelijke herindeling. Hierbij zijn gemeenten waarin HHNK wegen beheert, samengevoegd met gemeenten waarin dat niet het geval is. Burgers in het ene deel van de nieuwe gemeente betalen wel wegenheffing aan HHNK en in het andere deel niet.

De gemeente compenseert vervolgens de burgers die wel wegenheffing betalen. Dit betreft ongeveer 35.000 aanslagregels voor ons en even zoveel compensatiegevallen voor de gemeenten. Dat kon slimmer!

We hebben eendrachtig samengewerkt met de betrokken gemeenten, met als gevolg dat wij voortaan de gemeenten rechtstreeks aanslaan in plaats van de burgers. De voordelen:

Een geweldig staaltje administratieve lastenverlichting waarbij collega-overheden eendrachtig samenwerken. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl