Algemeen: 25 januari 2013 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: De voordelen van samenwerken in de praktijk

Voor de aanslagen Wegenheffing heeft het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een aanzienlijke administratieve lastenverlichting bereikt voor een drietal gemeenten en HHNK zelf. Op maandag 14 januari 2013 werd hier ook melding van gemaakt in het Noord-Hollands Dagblad.

De gemeenten Castricum, Hollands Kroon en Schagen zijn tot stand gekomen door gemeentelijke herindeling. Hierbij zijn gemeenten waarin HHNK wegen beheert, samengevoegd met gemeenten waarin dat niet het geval is. Burgers in het ene deel van de nieuwe gemeente betalen wel wegenheffing aan HHNK en in het andere deel niet.

De gemeente compenseert vervolgens de burgers die wel wegenheffing betalen. Dit betreft ongeveer 35.000 aanslagregels voor ons en even zoveel compensatiegevallen voor de gemeenten. Dat kon slimmer!

We hebben eendrachtig samengewerkt met de betrokken gemeenten, met als gevolg dat wij voortaan de gemeenten rechtstreeks aanslaan in plaats van de burgers. De voordelen:

Een geweldig staaltje administratieve lastenverlichting waarbij collega-overheden eendrachtig samenwerken. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl