Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 januari 2013 In zeven stappen (veel) leren over het sociale web met cursus van KopGroep Bibliotheken

7 dingen logo - cursus over het sociale web Bloggen, Twitter, Facebook, YouTube, Picasa, Google. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar ermee werken, eruit halen wat erin zit: dát is een ander verhaal.

KopGroep Bibliotheken gaat de komende weken mensen op weg helpen met het project 7 dingen.

Dit betekent: in zeven stappen (veel) leren over het sociale web. De cursus duurt 10 weken en vraagt ongeveer 4 uur per week van een deelnemer.

In 7 dingen komen bloggen, Twitter, Facebook en Google aan de orde, maar ook is er aandacht voor mediawijsheid, mobiel internet, sociale media en privacy.

De deelnemers werken thuis achter hun eigen laptop of pc, maar hebben contact met de andere deelnemers en worden bovendien op afstand individueel begeleid door een van coaches van de bibliotheek. Die coach geeft antwoord op vragen en reikt oplossingen voor problemen aan. Wil men een coach persoonlijk spreken dan kan dat ook. Er is wekelijks een spreekuur in de bibliotheek aan het Bernardplein. Voor deze cursus is basiskennis van de moderne computer en enige typevaardigheid vereist.

Het traject begint op 25 februari 2013 met een algemene bijeenkomst in de centrale bibliotheek van Den Helder. Daarna kan iedereen thuis aan de slag gaan, in zijn eigen tempo en op de momenten die hem het beste uitkomen. Na een maand, op 25 maart 2013, is er een tussentijdse bijeenkomst. En op 29 april 2013 is de feestelijke slotavond met de uitreiking van het certificaat en een presentje voor de deelnemers.

Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers
Leden van de bieb betalen Ä 55,- niet-leden Ä 65,-
Opgeven via:
Voor vragen: Vivianne Neeteson, (Bron: KopGroep Bibliotheken)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl