Algemeen: 30 januari 2013 Texel: De Ramp 1953-2013, een virtuele tentoonstelling

De stormvloed van 31 januari 2013 op 1 februari 2013 1953 staat nog steeds als DE RAMP in het nationale geheugen gegrift. Bij elkaar vonden 1.835 mensen de dood in de golven. Iedereen denkt hierbij natuurlijk vooral aan Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Maar op Texel veroorzaakte de storm ook grote ellende.

Daar verdronken zes mannen. Hoe kon het zover komen? Wat is er precies gebeurd? En hoe proberen we herhaling te voorkomen?

Deze vragen worden beantwoord in een virtuele tentoonstelling op de website van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier die in nauwe samenwerking met de gemeente Texel tot stand is gekomen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl