Algemeen: 31 januari 2013 Gemeente Den Helder zoekt getrainde AED-vrijwilligers

Bij een hartstilstand is het belangrijk dat de patiënt binnen zes minuten een elektrische schok krijgt toegediend. Wij willen de kans daarop flink vergroten.

Daarom zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die samen met al 312 anderen een dekkend netwerk in de gemeente vormen. Bent u gediplomeerd EHBO'er, BHV'er of heeft u het AED-diploma, meld u dan aan!

Als deelnemer aan het project krijgt u via een sms te lezen waar zich een patiënt bevindt. Om hulp te verlenen moet u uiteraard ook weten waar u in die buurt een defibrillator (AED) kunt vinden. Daarom krijgt u een overzicht van alle beschikbare defibrillators in de gemeente. Op die manier kunt u vaak sneller dan de professionele hulpverleners bij een patiënt zijn om de eerste belangrijke schok toe te dienen. En het systeem werkt! Tot nu toe zijn er sinds de start in maart 2010 85 oproepen via sms gedaan in Den Helder.

Ook meedoen?

Wilt u zich ook aansluiten bij dit levensreddende project, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Walter Kriek, tel: 0223-678562 of via e-mail: . (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl