Algemeen: 08 februari 2013 Bijna dertig voetbalstadions zand voor een veilige kust (Hondsbossche en Pettemer Zeewering, Callantsoog)

kust op kracht De Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de kust bij Callantsoog zijn Zwakke Schakels in de Noord-Hollandse kust. Ze voldoen niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen en worden versterkt met zand, strand en duinen. En niet een klein beetje zand, maar ongeveer 1,5 keer een voetbalstadion voor de kust van Callantsoog. Bij Petten zijn dit circa 20 tot de nok toe gevulde stadions. En dan komen er in 20 jaar nog zo'n 7 stadions bij voor het onderhoud. Alle feiten en cijfers van de kustversterking op een rij.

Callantsoog:

Petten:

Regulier onderhoud

Naast de werkzaamheden voor de Zwakke Schakels, vindt ook regulier onderhoud plaats voor een veilige kust. Zo wordt er voor 15 oktober 2013 nog een onderhoudsuppletie uitgevoerd bij Petten van 350.000m3. Op www.rijkswaterstaat.nl/kustonderhoud staat waar en wanneer het overige kustonderhoud gepland is. (Bron: Kust op Kracht)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl