Algemeen: 08 februari 2013 Bijna dertig voetbalstadions zand voor een veilige kust (Hondsbossche en Pettemer Zeewering, Callantsoog)

kust op kracht De Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de kust bij Callantsoog zijn Zwakke Schakels in de Noord-Hollandse kust. Ze voldoen niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen en worden versterkt met zand, strand en duinen. En niet een klein beetje zand, maar ongeveer 1,5 keer een voetbalstadion voor de kust van Callantsoog. Bij Petten zijn dit circa 20 tot de nok toe gevulde stadions. En dan komen er in 20 jaar nog zo'n 7 stadions bij voor het onderhoud. Alle feiten en cijfers van de kustversterking op een rij.

Callantsoog:

Petten:

Regulier onderhoud

Naast de werkzaamheden voor de Zwakke Schakels, vindt ook regulier onderhoud plaats voor een veilige kust. Zo wordt er voor 15 oktober 2013 nog een onderhoudsuppletie uitgevoerd bij Petten van 350.000m3. Op www.rijkswaterstaat.nl/kustonderhoud staat waar en wanneer het overige kustonderhoud gepland is. (Bron: Kust op Kracht)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl