Algemeen: 19 februari 2013 Brandweer op de Paasveetentoonstelling in Schagen op 20 maart 2013 - Let op "Smokey de hond"

Brandweer Schagen staat, woensdag 20 maart 2013 tijdens de Paasveetentoonstelling, met een stand op de markt aan het einde van de Molenstraat. De stand is duidelijk herkenbaar aan "Smokey" een grote opblaashond. Het doel is om mensen bewust te maken van brandveiligheid. Maar vooral ook dat men hierin een eigen verantwoordelijkheid heeft en nú moet nadenken over wat je moet doen als er toch brand uitbreekt. Er vallen jaarlijks helaas nog zo'n 48 doden door brand.

Er is extra aandacht voor ouderen. Ouderen lopen een groter risico een woningbrand niet te overleven omdat ze vaker minder mobiel zijn. Het is dan ook van levensbelang dat deze groep zeer snel wordt gewaarschuwd om de kans op vluchten zo groot mogelijk te maken. Vergeleken met mensen onder de 65 jaar is de overlijdenskans 2,6 keer zo groot. Door de vergrijzing, een hogere levensverwachting en de trend om langer zelfstandig te blijven wonen, kan het aantal ouderen dat overlijdt door brand flink toenemen.

Tijdens deze dag informeren de brandweermensen bezoekers over de gevaren van brand. Er worden o.a. tips gegeven over rookmelders, brandveilige versiering, vluchtwegen, blusmiddelen, een vluchtplan, zelfredzaamheid en wat u zelf kunt doen om de risico's op brand te verkleinen.

Kortom; heeft u "brandende vragen?" Kom naar onze brandweerstand. U bent van harte welkom. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl