Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 maart 2013 Toon voor burgerparticipatie in Hollands Kroon gezet: samen!

Hollands Kroon betrekt inwoners en organisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Tussen 2013 en 2016 probeert de gemeente uit hoe dat het beste gaat. Om dit in gang te zetten kwamen zaterdag 2 maart 2013 inwoners, organisaties en vertegenwoordigers van gemeente Hollands Kroon samen om hierover te praten. Tijdens de goed bezochte, interactieve en verrassende bijeenkomst deelden de deelnemers visies op concrete voorbeelden van burgerparticipatie.

goed bezochte bijeenkomst burgerparticipatie Hollands Kroon

Onder begeleiding van een pianist en twee zangeressen zette wethouder Van Dijk de toon, toen hij opende met een lied van De Dijk 'Ik kan en wil het niet alleen.' En dat is ook waar burgerparticipatie in Hollands Kroon om draait: we doen het samen. Aletta Isbrucker van dorpsraad Winkel gaf aan het hoog tijd te vinden dat de gemeente zich inlaat met burgerparticipatie. 'Het is een goed initiatief en ik hoop dat iedereen straks met vertrouwen naar huis gaat. Er zijn veel vooroordelen en er is wantrouwen, maar om dit project te laten slagen moeten we wel samenwerken, durven participeren en accepteren dat we niet altijd ons zin krijgen.' Ook Fanja Jochems van handbalvereniging Tonegido in Hippolytushoef is blij met het initiatief van de gemeente. Ze had wel meer uitleg willen krijgen over hoe burgerparticipatie vanuit een gemeente opgezet wordt. 'Het is een lastig onderwerp met veel informatie en discussie. De bijeenkomst is verder goed opgezet met pakkende voorbeelden.' aldus Fanja.

Proeftuin burgerparticipatie

Samen met inwoners en organisaties bedenkt Hollands Kroon een proeftuin aan projecten waarin we kunnen experimenteren en leren. Onze gemeenteraad kiest welke ideeën we met elkaar uitvoeren en tot bloei laten komen. Na drie jaar besluit de raad definitief wat burgerparticipatie voor Hollands Kroon inhoudt. Zo hebben we in 2016 heldere afspraken op papier over hoe en wanneer u over welke onderwerpen meedenkt of meebeslist, waar u initiatieven neemt en samen met ons het proces evalueert. Duidelijk, en van ons allemaal.

Binnenkort vindt u een filmpje met een sfeerverslag van de dag op www.hollandskroon.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl