Algemeen: 06 maart 2013 Staatssecretaris eregast bij conferentie Jeugd, Alcohol & Drugs op 7 maart 2013 in Heerhugowaard

Donderdag 7 maart 2013 komen gemeenten uit Noord-Holland Noord en diverse andere partijen bijeen in Heerhugowaard voor een conferentie over het regionale programma Jeugd, Alcohol en Drugs.

Eregast is staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. Hij zal een reactie geven op integrale aanpak van de regio en ingaan op het landelijk alcoholbeleid gericht op jongeren en de voorgenomen verhoging van de leeftijdsgrens voor alcoholgebruik naar 18 jaar.

Tijdens de conferentie op 7 maart 2013 in Theater Cool in Heerhugowaard zullen de aanwezigen vooral praten over de "intersectorale aanpak", de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen en (gemeentelijke) afdelingen. Alle gemeenten in Noord-Holland Noord willen gezondheidsschade door alcohol en drugs voorkomen. Ook willen zij de overlast aanpakken en een veiliger leefomgeving creëren. Kortom: jeugd, alcohol en drugs vormen een bindende factor bij alle gemeenten en tussen gemeenten en andere organisaties. Het ministerie van VWS financiert om die reden deze bestuursconferentie. Bijdragen worden daarnaast geleverd door het RIVM/ Centrum Gezond Leven, ZONMW en de GGD.

Eén programma voor de regio

De gemeenten hebben ervoor gekozen samen de schouders te zetten onder het programma Jeugd, Alcohol en Drugs. GGD Hollands Noorden en het Programmabureau Integrale Veiligheid van Politie Noord-Holland Noord hebben een integraal programma samengesteld in samenwerking met alle 19 gemeenten en uitvoerders. De kracht van het programma is de combinatie van een preventieve én een repressieve aanpak. De uitvoer van dit programma wordt door alle gemeenten gefinancierd met 0,50 per inwoner.

Goede resultaten

In 2007 startte de uitvoering van het project "Westfrisse Jeugd"

in West-Friesland. Later volgde het project "Helder in de Kop' in de Kop van Noord-Holland en "Nuchter Noord Kennemerland' in Noord-Kennemerland. Aanleiding waren de verontrustende cijfers van kinderen die steeds jonger, vaker en meer alcohol dronken.

Door die afzonderlijke projecten zijn in vijf jaar tijd al goede resultaten geboekt, zoals:

(Bron: GGD Hollands Noorden)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl