Algemeen: 11 maart 2013 Hollands Kroon zegt Discriminee - Doe mee aan de Filmwedstrijd tot 15 maart 2013

Hollands Kroon zegt Discriminee Discriminatie los je samen op. Je kijkt niet weg, maar ondersteunt slachtoffers en spreekt daders aan. Gemeente Hollands Kroon heeft in samenwerking met bureau Discriminatiezaken NHN maatschappelijke organisaties in Hollands Kroon gevraagd om de poster ‘Hollands Kroon zegt Discriminee!’ en de raamsticker ‘Discriminee!zone’ op te hangen. Ook inwoners kunnen de poster en sticker opvragen. Mail hiervoor naar .

Onderzoek naar discriminatie

Recent onderzoek op het voortgezet onderwijs in Noord-Holland Noord laat zien dat 23,8% van de leerlingen en docenten aangeeft zelf wel eens onderwerp te zijn van pesten, buitensluiten of discriminatie. 67,1% geeft aan het wel eens te zien op school. Uiterlijk, kleding en gedrag worden het vaakst genoemd als de reden hiervoor. Daarnaast worden afkomst/huidskleur, handicap/chronische ziekte, seksuele gerichtheid en geloof het meest genoemd.

Een grote groep leerlingen geeft aan niet in te grijpen als ze zien dat een ander gepest of gediscrimineerd wordt. Zij zien het niet als hun taak hier iets aan te doen, maar weten vaak ook niet wat ze wel zouden kunnen doen. Veel leerlingen zijn zich er niet van bewust wat het effect van pesten, buitensluiten en/of discrimineren heeft op het leven van degene die het overkomt. Dit alles speelt zich natuurlijk niet alleen af op scholen, maar ook bij sportverenigingen, in woonbuurten en op vele andere plaatsen.

Filmwedstrijd Discriminee! via Facebook

Hollands Kroon roept scholen, werkgevers, buurten, horeca, evenementenbureaus, politie, sportverenigingen en ieder ander massaal op Discriminee! te zeggen. Dit doet Hollands Kroon door het organiseren van een filmwedstrijd waarin iedereen wordt opgeroepen een filmpje te maken waarin mensen laten zien hoe zij Discriminee! zeggen. De filmpjes moeten op een leuke, creatieve wijze inspireren en aanzetten tot nadenken over discriminatie, waarin dit met elkaar wordt opgelost en waarin respect voor anderen stoer is.

Mensen hebben tot 15 maart 2013 de tijd om het filmpje te uploaden op de Facebookpagina van Hollands Kroon via www.facebook.com/hollandskroon.

Er mag ook een YouTube link geplaatst worden via Facebook en een begeleidende tekst bij het filmpje is welkom. Het filmpje mag maximaal 5 minuten lang zijn.

Prijzen en prijsuitreiking

De bedoeling is dat de fimpjes door zoveel mogelijk mensen geliked (vind ik leuk) worden. Deze likes tellen voor 50% mee bij de beoordeling van het beste filmpje. De andere 50% van de stemmen wordt bepaald door een jury. De jury bestaat uit een aantal medewerkers van gemeente Hollands Kroon en de directeur van bureau Antidiscriminatiezaken, Luc Hofmans.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 21 maart 2013 van 16.00-18.00 uur in het Atrium van het gemeentekantoor in Anna Paulowna. De top drie prijzen is als volgt: 1e prijs €200, 2e prijs €75, 3e prijs €25. De beste filmpjes komen op de website van de gemeente en www.discriminee.nl.

Tijdens de prijsuitreiking vertellen een aantal inwoners hoe het voelt om gediscrimineerd, gepest of buitengesloten te worden en hoe zij daar mee om zijn gegaan. Het doel van deze presentaties is om mensen bewust te maken van de gevolgen van discriminatie, zich wellicht te herkennen in deze persoonlijke verhalen en hierdoor in gesprek te komen met elkaar. Als er mensen zijn die hun verhaal willen vertellen (max. 10 minuten) kunnen zij dit aanleveren bij de directeur van bureau Antidiscriminatiezaken, Luc Hofmans via . (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl