Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 maart 2013 Brandweer Hollands Kroon is op zoek naar vrijwilligers

De inzetbaarheid van de brandweer Hollands Kroon staat onder druk. Om dit op te lossen is de brandweer hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers en daarom houden zij in de maanden maart en april 2013 een wervingsactie.

Brandweer Hollands Kroon

De brandweer van Hollands Kroon telt 160 vrijwilligers. Dit zijn 'gewone' mannen en vrouwen, vaak met een reguliere baan. Deze vrijwilligers zijn verdeeld over 9 blusgroepen: Kleine Sluis, Breezand, Wieringerwaard, Slootdorp, Middenmeer, Wieringerwerf, Niedorp, West-Wieringen en Den Oever. De brandweervrijwilligers worden ondersteund door 10 beroepscollega's die zich onder andere bezighouden met opleiden en oefenen van de vrijwilligers, het onderhouden van al het materieel en met risico beheersing.

Hulp gevraagd!

De vrijwillige brandweer kan alleen uitrukken als er minimaal één bevelvoerder, één chauffeur en vier manschappen aanwezig zijn. Overdag wordt dit bij sommige blusgroepen in Hollands Kroon maar net aan gehaald. Door onder andere faillissementen en het verplaatsen van bedrijven naar andere locaties buiten de dorpskernen is het aantal brandweervrijwilligers die overdag beschikbaar waren afgenomen. Dit heeft inmiddels tot zorgwekkende situaties geleid. Zo heeft de blusgroep Wieringerwerf overdag te kort vrijwilligers om uit te rukken. Dit probleem is inmiddels opgelost door het verplaatsen van de beroepsmedewerkers brandweer van gemeente Hollands Kroon naar de kazerne van Wieringerwerf.

Hierdoor is de uitruk gewaarborgd. Maar daarnaast verwacht brandweer Hollands Kroon door de vergrijzing de aankomende vijf jaar een uitstroom van ongeveer 30 van de 160 vrijwilligers. Daarom is brandweer Hollands Kroon actief op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

De functie

Een brandweerman of -vrouw heeft een heel breed takenpakket. Naast het uitrukken voor brand, verlenen ze ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld bij het openknippen van een auto en tijdens incidenten met gevaarlijke stoffen. Dit kan zowel overdag als 's nachts voorkomen. En om goed voorbereid te zijn op deze taken oefent de vrijwillige brandweer iedere week op de kazerne.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in deze functie? Kijk dan voor meer informatie op www.werkenbijhollandskroon.nl onder vacatures. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl