Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 14 maart 2013 Den Helder heeft handhaving en toezicht op kinderopvang op orde

De gemeente Den Helder heeft het toezicht en de handhaving op de kinderopvang in Den Helder goed op orde. In het rapport 'Kwaliteit gemeentelijk toezicht kinderopvang 2011/2012' van de Inspectie van het Onderwijs krijgt Den Helder de A-status.

Burgemeester Koen Schuiling: "Ouders die hun kinderen naar de kinderopvang brengen moeten er van kunnen uitgaan dat zij hun kinderen op een vertrouwd adres achterlaten. Als gemeente doen wij ons uiterste best om de kwaliteit en de veiligheid in de kinderopvang hoog te houden, samen met degenen die zo'n opvang runnen. Wij eisen dat alle locaties en medewerkers in onze stad voldoen aan de vele eisen die gesteld worden aan kinderopvang. In de media zijn er naar aanleiding van de publicatie van dit rapport berichten verschenen over gemeenten die hun taken nog niet goed genoeg uitvoeren. Gelukkig is Den Helder een gemeente die dat wél doet".

In Den Helder kunnen kinderen terecht op 13 kinderdagverblijven, 17 locaties voor buitenschoolse opvang, 11 peuterspeelzalen en 116 geregistreerde gastouders. Uit controles in 2011 en 2012 is gebleken dat bijna alle Helderse locaties voor kinderopvang aan alle wettelijke voorwaarden voldeden. Waar dat niet helemaal het geval bleek, zijn verbeteracties uitgevoerd.

De GGD voert namens de gemeente het toezicht uit. Ouders die de rapporten van de GGD over opvanglocaties willen inzien, kunnen de website raadplegen van het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen: www.landelijkregisterkinderopvang.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl