Algemeen: 18 maart 2013 Basisschoolleerlingen in Den Helder planten bomen op Nationale Boomfeestdag 20 maart 2013

Op woensdag 20 maart 2013 vindt de jaarlijkse 'Nationale Boomfeestdag' weer plaats. De Gemeente Den Helder besteedt samen met De Helderse Vallei aandacht aan dit evenement. Basisschoolleerlingen uit de Schooten planten dan bomen in het mooie nieuwe park aan de rand van de Schooten.

Dit jaar is het thema van de landelijke Boomfeestdag 'Bomen maken Gezond'. Dat is niet zomaar, want onderzoek wijst uit dat mensen die in een groene omgeving wonen gezonder zijn en minder gestrest zijn.

Leerlingen van de groepen 8 van basisscholen De Vlieberg, De Dijk en Schoterduyn pakken, samen met wethouders Pia Bruin en Suzanne den Dulk, op 20 maart 2013 om 9.30 uur de schoppen op om de bomen te planten.

De gemeente Den Helder zet ervaren medewerkers in om de leerlingen bij hun werkzaamheden te ondersteunen. Na afloop ontvangen de leerlingen een leuke én gezonde herinnering en ontvangt elke school een deelnamecertificaat.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl