Algemeen: 21 maart 2013 Wereldwaterdag op 22 maart 2013 - jeugdbestuurders brengen bezoek aan Noord-Holland

De jeugdbestuurders van alle Nederlandse waterschappen hebben Wereldwaterdag uitgekozen voor een bezoek aan Noord-Holland. Op deze internationale dag met extra aandacht voor alles wat met water te maken heeft, komen 22 maart 2013 ruim 15 jeugd-bestuursleden uit het hele land naar Petten en Heiloo. Onze jeugdbestuurder Jaffar al Aani is gastheer. Bij het Park van Luna in Heerhugowaard verzorgen medewerkers gastlessen voor een middelbare school.

In 2013 gaat het om de jeugd. Ons educatieprogramma begint vorm te krijgen.

Daarin vertellen onze eigen mensen over water. Vooruitlopend op dit programma gaan twee collega's met de Deltavisie in de hand aan de slag met leerlingen van het Clusius College uit Heerhugowaard. Voorbeelden in je eigen omgeving blijven beter hangen. Er is geen beter voorbeeld om onze zorg voor schoon water te illustreren dan het Park van Luna.

Op dat moment arriveert in Alkmaar de trein met jeugdbestuurders. Na een ludieke actie met fietszadelhoesjes bij het station gaan ze naar de beroemdste dijk van Nederland: de Hondsbossche Zeewering. Na Dijk te Kijk verhuist men naar de zuivering van Heiloo. Naast een rondleiding wacht daar een gesprek met dijkgraaf Luc Kohsiek. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl