Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 21 maart 2013 Hollands Kroon zet zich in voor Serious Ambtenaar, een 'serious idee'

Serious Ambtenaar heeft als doel om geld in te zamelen voor de 3FM actie Serious Request. In 2011 werd met de eerste editie €50.000 opgehaald voor Serious Request. Dit dankzij de tien donerende opdrachtgevers en de honderd ambtenaren die zich vrijwillig ingezet hebben voor de uitvoering van de tien opdrachten. Dit jaar komt de opbrengst ten goede van het voorkomen van kindersterfte. Miljoenen baby's overlijden en met eenvoudige medische hulp kan dat voorkomen worden.

Wat is precies de actie Serious Ambtenaar?

Vanuit het concept Serious Ambtenaar zetten maatschappelijk betrokken ambtenaren hun expertises belangeloos in om geld op te halen voor de 3FM actie Serious Request. In teamverband zetten tien ambtenaren zestien uur vrije tijd in om te werken aan een adviesopdracht voor een gemeente. Opdrachtgevers (o.a. gemeenten) doneren €5.000 aan giro 661 van de 3FM actie Serious Request en bespreken met Serious Ambtenaar de inhoud van de opdracht. De eindstand van Serious Ambtenaar 2012 is uiteindelijk € 141.087 euro geworden.

Er zijn 28 organisaties die ieder een opdracht hebben waarvoor bijeenkomsten georganiseerd worden. En in totaal zullen 361 ambtenaren in groepjes van tien, vrijwillig aan de slag gaan met de opdrachten. Deze bijeenkomsten vinden in het eerste kwartaal van 2013 plaats.

De opdracht van Hollands Kroon

Hollands Kroon en Delft waren de eerste twee gemeenten die hebben aangegeven deel te nemen aan deze actie. De opdracht die Hollands Kroon voor deze actie heeft uitgeschreven is:

Gemeente Hollands Kroon is op zoek naar suggesties voor vernieuwend en innovatief beleid omtrent armoedebestrijding. Een belangrijk startpunt hierbij is: Welke mogelijkheden zijn er om gebruik te maken van bijzondere bijstand? Op dit moment is er binnen de gemeente alleen een standaard aanpak op dit terrein, maar wij zijn op zoek naar variatie en vernieuwing waarbij zelfredzaamheid het uitgangspunt is.

Start Project

Op donderdag 21 maart 2013 ontving Hollands Kroon een groep van twaalf collega ambtenaren uit het hele land. Allen collega's die werkzaam zijn bij gemeenten, provincies en ministeries. Ook vanuit de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) in Schagen zijn medewerkers betrokken bij de opdracht.

Afkijkers

Bij dit project sluiten twee studenten van de UvA zich aan als afkijkers. Hoe werkt dat afkijken? De studenten hebben de opdracht om experimenten, die als doel hebben om slimmer werken in de publieke sector te bewerkstelligen, te volgen. Om dit te doen hebben deze studenten uit alle Serious Ambtenaar Projecten de opdracht van Hollands Kroon gekozen om te volgen. De afkijkers kijken toe vanaf de zijlijn en brengen het proces van de opdracht in woord en beeld (blog, film, etc). Uiteindelijk werken zij toe naar een eindrapportage, waarin zij in de rol van beleidsanalist een analyse maken over beleidsdilemma's waarin inzichten uit de Serious Ambtenaar opdracht worden toegepast. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl