Algemeen: 25 maart 2013 Klas Helpende Zorg en Welzijn 212 K winnaar aanwezigheidsbattle (Den Helder)

Wethouder Wiltrude Turnhout van Onderwijs feliciteerde op de Dag van de Leerplicht afgelopen donderdag de winnende klas van de Aanwezigheidsbattle: De Klas Helpende Zorg en Welzijn 212 K van het ROC Kop van Noord-Holland in Den Helder.

Deze leerlingen waren in de periode 11 tot en met 15 maart 2013 van alle acht eerste klassen het meest aanwezig op school. De gemeente Den Helder organiseerde de Aanwezigheidsbattle in het kader van de Dag van de Leerplicht.

De Aanwezigheidsbattle was een ludieke actie om de leerplicht onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders, scholen, hulpverleners en andere betrokkenen.

Veel leerlingen op het mbo zijn niet meer kwalificatieplichtig. Dat neemt echter het belang van een goede opleiding niet weg. En dat begint met aanwezig zijn op school.

Terugdringen vroegtijdig schoolverlaten

De Kop van Noord-Holland staat op de derde plaats van Nederland met het terugdringen van voortijdig schoolverlaten. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van OC&W. Die mooie prestatie komt niet vanzelf: de gemeenten werken er samen met het onderwijs hard aan om het schoolverzuim terug te dringen en daarmee het vroegtijdig schoolverlaten op lange termijn te voorkomen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl