Algemeen: 28 maart 2013 Kick off Jongeren Op Gezond Gewicht Noord-Holland op 25 april 2013 in Alkmaar

Regio Noordwest-Holland de gezondste regio van Nederland! Dat is nog eens een ambitie. De gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard slaan samen met Holland Health en het Topinstituut NObesitas de handen ineen om één van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd te bestrijden: overgewicht en obesitas. En dat begint bij de jeugd.

WAT IS JOGG?

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Iedereen in een stad, dorp of wijk zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het is een lokale, duurzame, intersectorale aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij jongeren (0-19 jaar) om te zetten in een daling. Publieke en private partijen werken nauw samen. Gemeenten vervullen een spilfunctie. Zij nemen de regie op zich zodat samenhang en samenwerking gewaarborgd is.

De regionale Publiek Private Samenwerking van Holland Health met JOGG en de wetenschappelijke evaluatie en begeleiding middels het Topinstituut NObesitas maakt dit initiatief uniek in Nederland.

Dit initiatief vraagt medewerking van alle partijen in onze regio.

Wij hebben ook úw hulp nodig. Doet u mee? Wij vertellen u alles over ons initiatief op 25 april 2013 tijdens het Health Café met de Kick off van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en willen u bij deze graag uitnodigen.

Er staan wat zwaargewichten op het programma...

Wanneer: 25 april 2013.
Waar: AFAS Stadion, Alkmaar
Hoe laat: Vanaf 13.30 uur inloop, om 14.00 uur start het programma.

Schrijf snel in voor dit unieke project in onze regio: via www.hollandhealthjobs.nl (Bron: Holland Health)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl