Algemeen: 28 maart 2013 CJG Hollands Kroon geeft informatie over autisme op 15 april 2013

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hollands Kroon organiseert op maandag 15 april 2013 een presentatie en informatiemarkt over kinderen met autisme. De presentatie wordt gehouden door Jan Odolphi van het steunpunt Autisme Noord-Holland en vindt plaats van 19.30 Ė 21.30 uur in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Presentatie

Tijdens deze presentatie maakt u kennis met Rob, een jongen met autisme. Er zullen antwoorden worden gegeven op vragen als; wat betekent autisme voor hem, hoe denkt Rob, welke beperkingen legt het autisme voor hem op, wat zijn sterke kanten, hoe kan het (vaak lastige) gedrag van Rob verklaard worden en hoe kan Rob zodanig begeleid worden dat de wereld rondom hem minder chaotisch op hem overkomt? Voorbeelden uit de alledaagse praktijk komen veelvuldig aan de orde.

Steunpunt Autisme

Jan Odolphi is werkzaam voor het Steunpunt Autisme Noord-Holland. Het steunpunt Autisme biedt ondersteuning en deskundigheidsbevordering binnen alle vormen van onderwijs, ook peuterspeelzalen en kinderopvang. U kunt met uw vragen ook bij het Steunpunt terecht. Dit kan via www.steunpuntautismenoordholland.nl

Informatiemarkt

Daarnaast is er een informatiemarkt op het gebied van zorg en ondersteuning voor ouders en opvoeders. Tijdens deze avond kunnen belangstellende ouders zich ook aanmelden voor een oudercontactgroep. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl