Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 april 2013 NRG meldt aan autoriteiten

NRG logo NRG informeert aan het einde van ieder kwartaal met een persbericht over alle ongewone gebeurtenissen die aan de bevoegde instanties gemeld zijn, ongeacht de grootte, het risico of de gevaarzetting ervan. In dit kader melden wij dat in het eerste kwartaal van 2013 twee nieuwe meldingen zijn gedaan aan de autoriteiten.

Op 18 februari 2013 is melding gedaan van het feit dat een leiding niet is beschouwd in de veiligheidsanalyses zoals deze zijn uitgevoerd in 2003. Dit werd opgemerkt tijdens werkzaamheden ter voorbereiding om de afwijking in het koelwatersysteem van de HFR op te lossen. De veiligheidsanalyse van de leiding, waardoor water wordt afgevoerd om het waterniveau in het reactorvat te kunnen reduceren voor eventuele onderhoudswerkzaamheden tijdens een reactorstop, is inmiddels uitgevoerd.

Op 27 maart 2013 is melding gedaan van een stroomstoring bij de bedrijfsalarmcentrale. Hierop zijn volgens de procedure direct compenserende maatregelen getroffen om brand- en beveiligingsmeldingen te blijven ontvangen.

De veiligheid en beveiliging zijn op geen enkel moment in het geding geweest.

Oorzaak van de stroomstoring bleek een onbalans in de netspanning, herstelmaatregelen zijn gepland.

Updates over de status van de reactor en de tritiumsanering van het grondwater kunt u vinden op de nieuwssite van NRG, http://www.nrg.eu/nl/nieuws/ (Bron: NRG)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl