Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 april 2013 Hans Alders nieuwe onafhankelijke voorzitter Bestuurlijk Overleg Mosseltransitie

Oud-politicus Hans Alders is bereid gevonden het voorzitterschap op zich te nemen van het Bestuurlijk Overleg Mosseltransitie. In dit overleg worden beslissingen genomen over de algehele koers van de verduurzaming van de mosselvisserijsector.

Alders zal als onafhankelijk voorzitter functioneren. Sinds 2010 was het gebruikelijk om het bestuurlijk overleg bij toerbeurt voor te laten zitten door een vertegenwoordiger van één van de drie geledingen: het Ministerie van EZ, PO Mosselcultuur of één van de deelnemende natuurbeschermingsorganisaties.

Transitie mosselsector Waddenzee

Maar 2013 is een belangrijk jaar voor het Convenant. Naast het uitvoeren van de volgende stappen in de uitvoering van de transitie, wordt dit jaar een tussentijdse evaluatie uitgevoerd en er wordt gekeken naar de mogelijkheid om bestaande afspraken beter uit te voeren. Het proces is er bij gebaat als dit door een onafhankelijk voorzitter wordt begeleid.

Daarmee wordt teruggegrepen op een beproefd recept. Het Convenant "Transitie mosselsector en natuurherstel Waddenzee" en het bijbehorende plan van uitvoering is immers tot stand gekomen onder leiding van Sikko Heldoorn en Wim Meijer als onafhankelijk, externe voorzitters. (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl